Obserwuj nas na Facebook

Pożyczki z Funduszu Pracy dla klubów piłkarskich

Na mocy ustawy każdy starosta w ramach przeciwdziałania negatywnym skutkom COVID-19 może ze środków Funduszu Pracy udzielić m.in. klubowi sportowemu jednorazowej pożyczki na pokrycie bieżącej gospodarczej lub statutowej. Z tego źródła można pozyskać do 5 tys. zł. Cała kwota wraz z odsetkami zostanie umorzona, jeśli dany podmiot będzie prowadził działalność przynajmniej przez trzy miesiące od dnia otrzymania pożyczki.


O pomoc mogą się starać organizacje pozarządowe lub podmioty, o których mowa w art.3 ust.3 ustawy zdnia 24 kwietnia 2003 o działalności pożytku publicznego i o wolontariacie, które prowadziły działalność przed dniem 1 kwietnia 2020. Wysokość pożyczki nie może przekroczyć 10 proc. przychodów w poprzednim roku bilansowym, a przychód pożyczkobiorcy w poprzednim roku bilansowym nie może przekroczyć 100 000 zł. We wniosku o pożyczkę wysokość łącznych przychodów osiągniętych w poprzednim roku bilansowym jest podawana w formie oświadczenia.

Szczegółowe informacje dotyczące warunków udzielania pożyczek znajdują się tutaj (strona 59, poz. 1086, art. 15zzda).

źródło: Łódzki Związek Piłki Nożnej

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zobacz także

LIGA HALOWA W WARTKOWICACH – III KOLEJKA

XIII EDYCJA LIGA HALOWA W WARTKOWICACH  Sezon 2024/25′   III KOLEJKA 06 grudnia (PIĄTEK) 2024 r.  18:00 SKF KS GROM POWODÓW – Ludzie Kochani Premium . 18:30 WFC WARTKI –

Nabór na kursy UEFA B i UEFA C

Ta informacja z pewnością ucieszy trenerów, którzy chcą podwyższyć swoje kwalifikacje. ŁZPN ogłasza nabór na nową edycję kursów UEFA B i UEFA C. Odbędą się one w Łodzi, a harmonogram

Jarmark Bożonarodzeniowy w Ogrodzie Zmysłów

Uwaga!!! Uwaga!!! Dokładnie za miesiąc – 14 grudnia – na terenie Ogrodu Zmysłów w Poddębicach będzie czekać na Państwa kolejna, wyjątkowa niespodzianka!!! Stragany pełne rękodzieła, wyrobów artystycznych, rzemiosła, kulinarnych przysmaków i