Bądź aktywny i popłyń z nami kajakiem – PIKNIK RODZINNY

0
24
views

Spływy kajakowe to jedna z najciekawszych form aktywnej turystyki, to również świetna odskocznia od codziennej rutyny, a wysiłek przy wiosłowaniu i pokonane kilometry są źródłem ogromnej satysfakcji. Jeśli zatem chcesz aktywnie spędzić sobotnie popołudnie w miłej atmosferze, to zapisz się na niezapomniany spływ kajakowy!

Fundacja „Inicjatywy Powiatu Poddębickiego” i Starosta Poddębicki 29 lipca 2023 r. zapraszają osoby mieszkające na terenie powiatu poddębickiego, w tym uchodźców z Ukrainy, do udziału w spływie kajakowym pn. „Przygoda z kajakiem – sportem dla każdego”. Trasa spływu przebiegać będzie od miejscowości Księże Młyny (gm. Pęczniew) do Ostrowska (gm. Uniejów).

Osoby zainteresowane udziałem w wydarzeniu mogą zgłosić się osobiście do siedziby Fundacji „Inicjatywy Powiatu Poddębickiego” ul. Łęczycka 16, 99-200 Poddębice, pok. 112 w budynku Starostwa Powiatowego bądź przesłać zgłoszenia na adres e-mail: promocja@poddebicki.pl

Rekrutacja uczestników potrwa od 17 lipca do 20 lipca br. lub do wyczerpania miejsc.

Liczba miejsc ograniczona w związku z powyższym  liczy się data zgłoszenia i przekazania prawidłowo wypełnionej karty zgłoszenia.

W przypadku pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt telefoniczny pod nr 43 678 78 22,  665 867 000 bądź mailowy: promocja@poddebicki.pl

 

W załączeniu:

PRI

 

Zapraszamy na Piknik Rodzinny pn. „Lokalne, regionalne, tradycyjne i rodzinne spotkania w powiecie poddębickim”!

Fundacja „Inicjatywy Powiatu Poddębickiego” i Starosta Poddębicki
serdecznie zapraszają do udziału w Pikniku Rodzinnym
pn. „Lokalne, regionalne, tradycyjne i rodzinne spotkania w powiecie poddębickim”.

 

PRI

Wojewódzki Konkurs kulinarny dla Kół Gospodyń Wiejskich z obszaru Województwa Łódzkiego pn.: „Łódzkie smakuje najlepiej”

Województwo Łódzkie zaprasza wszystkie Koła Gospodyń Wiejskich z województwa łódzkiego do udziału w konkursie kulinarnym „Łódzkie smakuje najlepiej”. W puli nagród jest prawie 63 tys. zł. Wystarczy przygotować lokalne potrawy i wypieki w oparciu o tradycyjne receptury. Konkurs odbędzie się 20 sierpnia, podczas tegorocznych Dożynek Wojewódzkich w Paradyżu, na które zaprasza Grzegorz Schreiber, marszałek województwa łódzkiego.

Aby zgłosić się do konkursu, należy wypełnić elektroniczny formularz zgłoszeniowy. Tutaj powinien znaleźć się m.in. szczegółowy opis przygotowania potrawy lub wypieku wraz z krótką historią jej powstania.

Konkurs podzielony jest na pięć kategorii:

I kategoria: „Wytrawne mączne smaki Łódzkiego” – zgłoszona może zostać tu potrawa o charakterze wytrawnym (podana w wersji na gorąco, bądź na zimno);

II kategoria: „Wytrawne mięsne smaki Łódzkiego” – zgłoszona może zostać tu potrawa o charakterze wytrawnym (podana w wersji na gorąco, bądź na zimno);

III kategoria: „Zupy z Łódzkiego” – zgłoszona może zostać tu potrawa o charakterze wytrawnym (podana w wersji na gorąco, bądź na zimno);

IV kategoria: „Słodkie smaki Łódzkiego” – zgłoszone mogą zostać tu wyroby cukiernicze, ciasta, desery;

V kategoria: „Jarskie smaki Łódzkiego” – zgłoszona może zostać tu potrawa o charakterze wytrawnym lub słodkim (podana w wersji na gorąco, bądź na zimno).

W każdej z pięciu kategorii konkursowych przyznane będą nagrody finansowe w wysokości:

I miejsce – 5 tys. zł

II miejsce – 3 tys. zł

III miejsce – 1,5 tys. zł

Dodatkowo przewidziane są trzy wyróżnienia po 1 tys. zł w każdej kategorii.

W konkursie może uczestniczyć maksymalnie 150 Kół Gospodyń Wiejskich. W przypadku, gdy do konkursu zgłosi się więcej chętnych, o uczestnictwie decyduje kolejność zgłoszeń. Każde KGW może wziąć udział wyłącznie w jednej z pięciu kategorii konkursowych. Dla Kół Gospodyń Wiejskich zakwalifikowanych do konkursu, Województwo Łódzkie zapewnia namioty wraz ze stolikiem i krzesłami oraz dostęp do prądu i wody. Za przygotowanie stoiska promującego tradycyjne potrawy i produkty regionalne oraz sztukę i kulturę ludową, podpisane zostaną z KGW umowy na 2 tys. zł. Koła nie muszą dokumentować wydatków poniesionych na przygotowanie stoiska i potraw.

Termin nadsyłania zgłoszeń do konkursu mija 4 sierpnia.

REGULAMIN KONKURSU

PRI

 

źródło: poddebicki.pl

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ